info@smilingfaces.nl 010 - 4659797
  • nl
  • en

LIVE
THE LIFE YOU
LOVE

Een au pair is een prettige ondersteuning voor uw gezin. Het au pair programma brengt helaas een hoop regelwerk met zich mee. Smiling Faces ondersteunt u hierin zodat u zoveel mogelijk ontzorgd bent.

Au Pair Visum

 

Een au pair van buiten de Europese Unie heeft een visum nodig om Nederland in te reizen en uiteindelijk een jaar te mogen verblijven met een geldige verblijfsvergunning. Smiling Faces vraagt de aanvraag voor het verblijfsdoel uitwisseling – au pair voor u aan bij de IND. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de benodigde documenten.
Smiling Faces is lid van BONAPA (Branche Organisatie Nederlandse Au Pair Agentschappen) en is erkend referent van de IND (Immigratie en Naturalisatie Dienst).

Smiling Faces is sinds 10 november 2009 convenant houder van de IND en sinds 1 juni 2013 is Smiling Faces erkend referent van de IND. Hierdoor kunnen gezinnen rekenen op een besluit van de IND m.b.t. het inreisvisum binnen 10 werkdagen nadat de aanvraag door Smiling Faces is gedaan. De au pair kan bij de Nederlandse Ambassade met deze goedkeuring haar visum ophalen in haar land van herkomst. Dit kan 1-3 weken duren afhankelijk van de drukte bij de Ambassade.
Uw au pair kan bij aankomst in Nederland haar verblijfsvergunning bij een IND-loket bij u in de buurt ophalen.

Au Pairs afkomstig vanuit de Europese Unie hebben geen inreisvisum nodig, echter moet zich wel registreren bij een erkend au pair bureau: Smiling Faces. Neem contact met ons op voor meer informatie.

In 5 stappen naar een visum voor uw au pair:

STAP 1: Klanten informeren en begeleiden met het verzamelen van de juiste documenten voor aanvraag voor het verblijfsdoel uitwisseling – au pair.

STAP 2: Controleren van de documenten ingestuurd door de familie en het invullen van het aanvraagformulier.

STAP 3: De complete aanvraag indienen bij de IND.

STAP 4: Het begeleiden van de au pair bij de Nederlandse Ambassade in het land van herkomst.

STAP 5: De au pair en kandidaten op een correcte wijze afmelden bij vertrek aan de IND, zodat uw garantstelling komt te vervallen.