info@smilingfaces.nl 010 - 4659797
  • nl
  • en

HOME
IS MY
HAPPY PLACE

Een au pair is een prettige ondersteuning voor uw gezin. Het au pair programma brengt helaas een hoop regelwerk met zich mee. Smiling Faces ondersteunt u hierin zodat u zoveel mogelijk ontzorgd bent.

VEILIG VERBLIJF VOOR DE AU PAIR DOOR SPECIALE VERZEKERING.

WIJ REGELEN HET.

Een goed verzekerd au pair met een speciale verzekering

Graag informeren wij u over de verzekeringen die van belang zijn voor uw au pair in samenwerking met onze verzekeringspartner JoHo Insurances.

Au pairs in Nederland worden door de Sociale verzekeringsbank gezien als werknemers. Dit heeft als gevolg dat au pairs verplicht zijn om een Nederlandse basisverzekering voor ziektekosten af te sluiten. Aan de uitvoering van deze regelgeving zitten in praktijk een aantal haken en ogen en de dekking van een basisverzekering is niet volledig voor iemand die van buiten Nederland afkomstig is. Op de pagina in het document ”Veel gestelde vragen” op de website www.johoinsurances.nl vindt u meer informatie over dit onderwerp: www.johoinsurances.nl/verzekering-nederland/ziektekosten/basisverzekering-voor-au-pairs

Sinds 1-6-2013 is een nieuwe wetgeving van kracht (MOMI). In deze wet is de zorgplicht die het au pair bureau alsmede het gastgezin hebben, richting de au pair, vastgelegd. Zorgplicht betekent een verplichting om zorgvuldig om te gaan met de belangen van anderen, in dit geval de au pair. Wij hebben er voor gekozen om deze zorgplicht vorm te geven middels het verplicht afsluiten van een au pair verzekering.

Waarom is de au pair verzekering verplicht?

Met deze verzekering is er dekking voor calamiteiten (o.a. bij ongeval, overlijden & repatriëring) – De verzekering kan in gaan op moment van vertrek, zodat de au pair verzekerd is op het moment dat ze naar Nederland afreist – Gastgezin en au pair organisatie hebben hiermee aan een deel van de zorgplicht voldaan.

 

De service die wij in samenwerking met JoHo Insurances bieden is de volgende:

Advies bij het afsluiten van de au pair verzekering (voordat de au pair naar Nederland vertrekt).

Advies bij het afsluiten van een basisverzekering (zodra de au pair in Nederland is).

Advies bij het aanvragen van zorgtoeslag (zodra de basisverzekering is afgesloten).

Klik op de onderstaande bijlage voor meer informatie over de au pair verzekeringen: