info@smilingfaces.nl 010 - 4659797
  • nl
  • en

RELAX
REFRESH
RECHARGE

Het au pair programma biedt een bijzonder jaar voor zowel de au pair als het gastgezin. Een au pair is voor kinderen een leuke manier om een andere taal en cultuur te ontdekken.

Au pair program

Plichten en kosten voor het gastgezin

Het gastgezin moet minimaal uit twee gezinsleden bestaan en over voldoende financiële draagkracht beschikken om de au pair te onderhouden. In Nederland kan een au pair ook bij een echtpaar zonder kinderen inwonen en helpen.

De au pair woont bij de gastfamilie in. De au pair staat ingeschreven op het adres van het gastgezin. Het gastgezin biedt de au pair een zelfstandige kamer aan van minimaal 12m2 met een raam dat open kan en voorzien is van centrale verwarming. De kamer is volledig gestoffeerd en voorzien van een bed, tafel met stoel, een computer met toegang tot internet, een tv of radio. De au pair heeft een eigen badgelegenheid. In de praktijk deelt de au pair de tweede badkamer in het huis met de kinderen. De kosten voor inwoning (eten en drinken) komen volledig voor rekening van het gastgezin. Producten voor persoonlijke verzorging dienen door de au pair zelf betaald te worden.

De Nederlandse familie voorziet de au pair van een fiets en een mobiele telefoon (prepaid). De eerste kaart van 50 euro is voor rekening van het gastgezin. De volgende telefoonkaart is voor rekening van de au pair. Op deze manier is de au pair altijd bereikbaar.

Het gastgezin is verantwoordelijk voor het aanleveren van de juiste documenten voor de aanvraag van het au pair visum, voor het aanmelden van de au pair bij de juiste instanties (o.a. Gemeente) en voor het betalen van alle kosten die hieruit voortvloeien. Smiling Faces ondersteunt hierin indien gewenst. Aangezien Smiling Faces referent is van de IND, vragen wij zowel het inreis visum (MVV) en het verblijfsvisum (VVR) voor u aan. Op die manier kunnen wij het totale proces goed in de gaten houden.

Volgens de Nederlandse wetgeving is het gastgezin verantwoordelijk voor het afsluiten van een au pair verzekering (medische kosten en repatriëring) voor de duur van het verblijf. De Nederlandse familie betaalt programmakosten voor de au pair. Ten slotte stelt het gastgezin de au pair in de gelegenheid om een cursus Nederlands te volgen. De kosten worden betaald door het gastgezin met een maximale bijdrage van 350 euro incl. btw.

HIERONDER VINDT U RELEVANTE EN HANDIGE INFORMATIE OVER HET AU PAIR PROGRAMMA: