info@smilingfaces.nl 010 - 4659797
  • nl
  • en

HAPINEZZ
IS
HOMEMADE

Een au pair is een fantastische ondersteuning voor uw gezin. Een au pair geeft rust in huis en flexibele ondersteuning op de momenten dat u dat nodig heeft. Zo is het thuis goed geregeld.

Au pair programma

Het au pair programma is een cultureel uitwisselingsprogramma, welke gereguleerd door de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatie dienst (IND), waarbij een kandidaat uit het buitenland naar Nederland komt voor het opdoen van kennis omtrent de Nederlandse cultuur en maatschappij. In ruil voor kost en inwoning, helpt de au pair u bij het zorgen van uw kinderen en de licht huishoudelijke taken. U kunt meer informatie vinden onder Guidelines BONAPA.

Een au pair is tussen de 18 en 30 jaar oud, komt met name uit niet EU-landen en verblijft maximaal 1 jaar bij een gastgezin in Nederland. De au pair wordt onderdeel van het gezin en krijgt zijn/haar eigen kamer in het huis van het gastgezin. Onze kandidaten komen uit Zuid-Afrika, Indonesië, Thailand, Colombia en Peru. Smiling Faces heeft eigen vestigingen in het buitenland en vele buitenlandse partners/ agentschappen die voor ons de kandidaten werven en selecteren.

De au pair mag niet meer dan 8 uur per dag en 30 uur per week werken. Het gastgezin voorziet de kandidaat van een schema. Bij Smiling Faces ontvangt de au pair 320,00 EUR zakgeld per maand. Daarnaast betaald het gastgezin voor haar vliegticket, verzekeringen, Nederlandse taalcursus en Enjoy & Explore programma.

De kandidaten buiten de Europese Unie mogen alleen naar Nederland worden begeleid via een erkend agentschap (sponsor). Het agentschap is bijv. verantwoordelijk voor het aanvragen van het visum. Lees meer over de brochure van de IND over het programma. In de brochure vind u de nodige informatie waaraan een au pair en gastgezin moet voldoen. Voor méér leuke tips over Nederlands eten, de cultuur enz. neem een kijkje bij een van de bijlagen De Nederlandse Cultuur.

Indien u meer informatie wilt ontvangen over het au pair programma, of ervaringen van au pairs in Nederland, meld u zich dan aan bij onze Facebook pagina.

Hieronder vindt u relevante en handige informatie over het au pair programma:

  Image of the BONAPA Logo on au pair program   Smiling Faces Au Pairs is officieel erkend referent van de IND.